Zomervakantie 2011

Mijn zomervakantie begon met een trainingsstage in Imst en Innsbruck. Daarna reisde ik samen met Ulf, Nikki en Bob naar Bulgarije voor de 2e wedstrijd van de EYS. We kwamen allemaal in de finale. Ik miste op een haar na het podium en werd 4e. Bob en ik deden ook nog mee met het onderdeel speed. Het was geen officiële route dus we moesten eerst inlezen. Dat zag er bij de ervaren speedklimmers nogal grappig uit, omdat ze ook met hun voeten inlezen zodat het meer leek als een mislukt dansje. We klommen eerst 2 keer de route en die tijden werden bij elkaar opgeteld. Daarna volgde een afvalrace in paren. Helaas kwamen we niet verder dan de 1/4 finale. Leuk voor een keertje, maar wat mij betreft blijft het daarbij.

Vrijdag 5 augustus landde het vliegtuig weer op Schiphol, en 3 uur later waren we alweer onderweg naar Arco. Ik had een paar dagen om te klimmen voordat ik weer naar Imst ging voor de 3e wedstrijd van de EYS. Er waren 63 deelnemers in mijn klasse. De kwalificatie ging goed en ik plaatste me weer voor de finale. In de finale eindigde ik op een 9e plaats.

Daarna ging ik weer terug naar Arco. Bob ging ook mee, maar hij had een vingerblessure opgelopen. Hij kon dus nauwelijks klimmen en besloot naar huis te vliegen, en niet mee te doen met de Wereld Jeugd Kampioenschappen. Dat was dus een flinke domper!

WK wand in Imst

Tijdens de WJK gingen de kwalificaties matig, maar het was genoeg voor een plaats in de halve finale. Tijdens de halve finale was het zomerse weer volledig omgeslagen: na zeer warme dagen was het nu amper 10 graden en het regende. Toch startte ik prima in de route en ik had er veel vertrouwen in. Helaas pakte ik net naast een greep en stond ik – nog niet echt moe – weer op de grond.  Hierdoor bleef ik steken op een 21e plek.

Eenmaal terug in Arco had ik nog 2 dagen om te klimmen. Ik heb uiteindelijk in Arco niet heel veel routes geklommen. Het was er erg warm. Ik heb er o.a. wel mijn eerste 8B geklommen: Fuego en mijn eerste 8A onsight: La Cucina d’Inferno.

Dankzij mijn sponsor Remko Streep, van Streep Meubelrestauratie, heb ik een nieuw touw aan kunnen schaffen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s