Lead 1 heren: 3e plaats!!!

Finaleroute Lead I (foto: Albert Maas)

Hoewel ik nog niet helemaal fit was had ik veel zin in de wedstrijd Lead 1 Heren. Ik had hier dispensatie voor aangevraagd, en mocht – buiten mededingen – meedoen. Ik startte in de 2e kwalificatie. Het ging eigenlijk wel lekkerder dan ik had gedacht en topte de route.
Daarna de eerste kwalificatie. Ik zat een beetje te rommelen in het begin, maar gelukkig kon ik terugstappen en een betere oplossing bedenken. Daarna klom ik zonder veel problemen naar boven en topte de route.

De halve finale kon ik net niet uitklimmen. Ik kon nog net de één-na-laatste greep aantikken. Alleen de Belgische Jurgen Lis en Elko kwamen verder. Dus toen stond ik meteen de eerste keer al in de finale! Zo kon ik lekker veel ervaring opdoen en me goed voorbereiden op de internationale competitie.

Ik startte in de finale als 5e klimmer. De route begon in een flinke overhang, het eerste stuk was niet echt moeilijk. Een stukje verder waren er wat kleine greepjes, en was ik wat aan het priegelen. Toen verloor ik de spanning van mijn linkerhand en gleed weg. Ik dacht dat iedereen al wel veel hoger had geklommen, maar ik hoorde dat alleen Pim Cattenstart verder was geeindigd. Jurgen en Elko moesten nog en ik dacht dat ze wel verder dan mij zouden komen. Tot mijn verbazing viel Jurgen er eerder uit dan ik. Elko klom het verste en werd daardoor winnaar. Ik werd uiteindelijk dus derde!

Omdat ik buiten mededingen mee deed, mocht ik niet op het podium. Vlak voor de werkelijke huldiging werd ik toch even het podium op geroepen en kreeg ik toch nog een prijsje. En nadat Tim zijn 3e prijs in ontvangst had genomen, kwam hij zijn medaille later aan mij geven. Heel sportief van hem. De uitslagen zijn hier te vinden.

Advertenties

2 thoughts on “Lead 1 heren: 3e plaats!!!

  1. Hi Daan,
    Echt supergoed gedaan, wat een prestatie! Doe je de volgende ook weer mee?

    gr. Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s