Nederlands kampioen!

Er is een hoop gebeurd. Vorig weekend werd ik in Annecy bij de 4e ronde van de European Youth Series 13e. Afgelopen week heb ik een paar dagen kunnen klimmen in Fontainebleau. En afgelopen weekend was de finale van het Nederlandse Jeugd Kampioenschap lead in Heerlen.

De finale route (foto: Paul Lahaye)

De kwalificatieroute werd door Bob, Teun en mijzelf getopt. De beste zes klimmers mochten door naar de finale, dus samen met nog drie jongens konden we door naar de eindronde.

Ik startte als één na laatste en topte als eerste de finaleroute. Alleen Teun kwam nog na mij. Even leek het er op dat er nog een superfinale moest komen, maar Teun viel er een paar grepen onder de top toch uit.

Ik mag me nu dus een jaar lang Nederlands Jeugd Kampioen noemen!

NB: Sommige mensen denken te hebben gezien dat ik in de finaleroute op een verkeerd greepje heb gestaan. Gelukkig konden anderen –  incl. een jurylid – vanuit een ander gezichtspuntpunt bevestigen dat ik zo’n 3 cm  boven het greepje op wrijving stond. Helaas gaf deze discussie wel een domper op de feestvreugde. Bovendien hadden er voor zo’n belangrijke wedstrijd nooit zoveel andere routes in de muur mogen zitten. Dan was deze hele discussie niet eens nodig geweest.

 

De finale route (foto: André Heijting)

Advertenties

2 thoughts on “Nederlands kampioen!

  1. Proficiat Daan !! Wat een prestatie…..
    Geniet van de titel, het jaar is zo voorbij.
    Uiteraard word je nu wel uitegdaagd om je title te behouden.
    Go for it !

  2. Hoi Daan,Gefeliciteerd man NL kampioen super gedaan. En wat ziet het er super gaaf uit dat klimmen van jou.En leuk om te zien dat het zo goed gaat met je.Daan nog veel klim plezier groetjes aan je ouders van ons allemaal Grtz Jelmer Ferron Sylvan andre en anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s