Meivakantie in Fontainebleau

Afgelopen week kon ik me lekker uitleven in Fontainebleau. Ik ben veel in Franchard Isatis geweest. Daar heb ik in het begin van de week een variatie op Plastikman gedaan: Le Lot de Boudins (7c).

Enkele dagen daarna ging ik weer naar Franchard Isatis met Rob en Jan-Willem van Klimmuur Haarlem. Rob en ik dachten dat we bezig waren met Iceberg, maar achteraf waren we niet op de juiste plaats eruit geklommen. Ik vroeg me af wat we nu wel hadden geklommen, want het was aan het pof te zien toch echt wel een boulder.

De dag ervoor waren we ook nog bezig geweest in Yogi (7b) (Rocher des Souris) en donderdag gingen we nog een keer terug.

Het laatste stuk van de route was zwaar, ik kreeg mijn voeten niet goed geplaatst, dus toen heb ik ’t laatste stukje maar gecampust!

Na wat speurwerk op bleau.info, bleek de route die ik op het blok van Iceberg had gedaan inderdaad een route, namelijk Iceberg en Allez-Retour (7c+), maar dan moest ik ervoor ook nog de traverse onder het dak doen.

Iceberg en Allez-Retour - 7c+

Daarom wilde ik de laatste dag terug naar Isatis. Eerst werkte ik de traverse uit, dat was te doen. In totaal was het een enorm lange boulder. Na wat mislukte pogingen nam ik een flinke pauze. De volgende poging ging alles goed. Een 7c+!

Met de adrenaline nog in mijn lijf lukte het me ook nog Footrix le Retour (assis) (7b+) te klimmen. Ik bezeerde in deze route mijn schouder en besloot daarna maar te stoppen. Ik kon tevreden terug kijken.

Advertenties

One thought on “Meivakantie in Fontainebleau

  1. Hey Daan, Super gefeliciteerd met Iceberg allez-retour,erg knap! Heb hem twee jaar geleden ook een flinke middag geprobeerd, maar lukte hem niet te klimmen. Ga van de herfst weer eens een kijkje nemen.
    Succes verder,
    Gr. Timo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s