Noord-Hollandse kampioenschappen

Zondag 21 juni mocht ik meedoen met de finaledag  van de Noord-Hollandse kampioenschappen.
Er hadden de afgelopen periode al 5 kwalificatierondes plaatsgevonden, waarvan de beste 3 resultaten telden.
Er waren vier categorieën: jongens t/m 12 jaar ; meisjes t/m 12 jaar ; jongens t/m18  jaar en meisjes tot t/m 18  jaar. Aangezien je leeftijd op 1 januari bepalend is voor de categorie waarin je uit komt, had ik nog mee mogen doen met de jongste categorie, maar ik wilde graag de uitdaging aangaan in de oudere categorie.
Van iedere  categorie mochten de beste 10 vandaag meedoen.  Er waren dus 40 klimmers actief vandaag, waarvan  er 7 van de klimmuur Haarlem waren!
Eerst waren er twee kwalificatieroutes die flash geklommen werden.
De beste 5 van iedere categorie mochten daarna de finaleroute klimmen.
Ik topte als enige de beide kwalificatieroutes (6b en 7a)  en mocht dus de finaleroute klimmen. Ook Sara en Tycho van Klimmuur Haarlem plaatste zich voor de finale.
Eerst klommen de twee jongste categorieën hun route en daarna de twee oudste. Na de dames waren de heren in dezelfde route aan de beurt. Een route die opliep tot 7b+. Achteraf hoorde ik dat de jongens allemaal bij ongeveer hetzelfde punt in de problemen raakten, waardoor de verschillen klein waren. Gelukkig kwam ik nog een aardig eindje verder, zo’n 5 grepen onder de top.   Fuerza Climbing (mijn sponsor) had voor iedereen op het podium een prijs en daardoor kon ik naast een medaille ook de boulderfilm Pure mee naar huis nemen.
Sara werd knap 3e en Tycho miste op een haar na het podium (hij had 30- en de nr. 3 had 30!) , maar deed het als ’95-er in deze categorie dus ook prima!

Zondag 21 juni mocht ik meedoen met de finaledag  van de Noord-Hollandse kampioenschappen.

Er hadden de afgelopen periode al 5 kwalificatierondes plaatsgevonden, waarvan de beste 3 resultaten telden. Er waren vier categorieën: jongens t/m 12 jaar; meisjes t/m 12 jaar; jongens t/m 18 jaar en meisjes t/m 18 jaar.
Aangezien je leeftijd op 1 januari j.l. bepalend is voor de categorie waarin je uitkomt, had ik nog mee mogen doen met de jongste categorie, maar ik wilde toch graag de uitdaging aangaan in de oudere categorie.

Het erepodium

Het erepodium

Van iedere categorie mochten de beste 10 vandaag meedoen. Er waren dus 40 klimmers actief vandaag, waarvan er 7 van de Klimmuur Haarlem waren!
Eerst waren er twee kwalificatieroutes die flash geklommen werden. De beste 5 van iedere categorie mochten daarna de finale-route klimmen. Ik topte als enige de beide kwalificatieroutes (6b en 7a)  en mocht dus de finale-route klimmen. Ook Sara en Tycho van Klimmuur Haarlem plaatsten zich voor de finale.

Eerst klommen de twee jongste categorieën hun route en daarna de twee oudste. Na de dames waren de heren in dezelfde route aan de beurt. Een route die opliep tot 7b+. Achteraf hoorde ik dat de jongens allemaal bij ongeveer hetzelfde punt in de problemen raakten, waardoor de verschillen klein waren. Gelukkig kwam ik nog een aardig eindje verder, zo’n 5 grepen onder de top. Fuerza Climbing (mijn sponsor) had voor iedereen op het podium een prijs, en daardoor kon ik naast een medaille ook de boulderfilm Pure mee naar huis nemen.

Effe chillen met mijn neef Roy

Effe chillen met mijn neef Roy (foto: Jorg Kemner)

Sara werd knap 3e en Tycho miste op een haar na het podium (hij had 30- en de nr. 3 had 30!), maar deed het als ’95-er in deze categorie dus ook prima! Totale uitslag na de klik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s